ForteVital - Expeditie - 8-daagse Monte Rosa Italië

“è tempo di una nuova avventura!” Of te wel, het is tijd voor een nieuw avontuur!

Een bijzonder avontuur naar grote hoogte want het Monte Rosa-massief is na het Mont Blanc-massief de hoogste berggroep van de Alpen. Daarnaast vormt het Monte Rosa bergmassief de grens tussen Zwitserland en Italië. 

Tijdens deze 8-daagse expeditie zal je op verschillende manieren worden uitgedaagd om jouw fysieke en mentale grenzen te verleggen en persoonlijke doelen te behalen. We nemen je mee naar verschillende bergtoppen die elk zullen leiden tot waardevolle inzichten en vernieuwende ideeën. Ga jij dit onvergetelijke avontuur aan?

Video vanaf de hoogste berghut van Europa: de Margherita Hut op 4554 m

Bekijk onze video

Hier hechten wij veel waarde aan

Wij doen er alles aan om jou de beleving en de ruimte te geven om zoveel mogelijk uit deze fantastische ervaring te halen.

Bereik ongekende hoogtes

ForteVital helpt jou bij het voorbereiden van de reis met behulp van fysieke trainingen, waardoor je gegarandeerd de top van de berg haalt.

Lopen zonder pijn

De begeleiders beschikken over therapeutische expertise om eventuele pijn en andere kwalen tijdens de reis te verhelpen.

Mentale coaching

Wij bieden mentale coaching om je door de zware momenten heen te helpen en met zelfvertrouwen de reis af te laten sluiten.

Rust en diepgang

De expedities bieden verdieping, om jezelf en mede-reisgenoten beter te leren kennen, door meditaties, ademhalings oefeningen en vele activiteiten.

Zonder zorgen focussen op jezelf

Wij nemen alle zorgen rondom de reis uit handen. Jij hoeft alleen maar op te komen dagen en te genieten van deze unieke ervaring.

Unieke bestemmingen

Geniet van de natuur en cultuur op plekken waar je zelf niet snel naartoe zou gaan.

Impressie

“Only those who will risk going too far can possibly find out how far they can go.”

Overstijg jezelf door de uitdaging om meerdere 4000m toppen te overwinnen

Het Monte Rosa massief wordt vaak genoemd als zijnde 1 berg maar niets is minder waar. Dit gebied beslaat 14 bergtoppen hoger dan 4000 meter en dat maakt het voor bergliefhebbers tot een waar klimparadijs. 

Deze expeditie biedt uitdaging voor de bergliefhebbers met ervaring die op zoek zijn naar de componenten “zwaarder, moeilijker en hoger” om nog meer uit deze reis te halen.
Maar ook als je nog geen ervaring hebt met een alpiene tocht ben je welkom met deze expeditie. We kunnen differentiëren tussen de verschillende niveaus en doen altijd ons best om ook iedereen op zijn eigen niveau uit te dagen!

Tijdens deze tocht zullen we de mogelijkheid hebben diverse toppen beklimmen: Castore 4228 m, Naso del Lyskamm 4272 m, Zumstein 4563 m  Piramide Vincent 4215 m, Balmenhorn 4167 m, Ludwishole 4342 m etc. Uiteraard kunnen we geen enkel top garanderen in verband met de weersomstandigheden op dat moment veiligheid staat voorop. 

Ook zullen we langs de hoogste berghut van europa bezoeken de Margherita Hut op 4554 m. Een ervaring die je voor altijd zal blijven!  

Kan jouw conditie/mindset een boost gebruiken voor de start van deze bijzondere reis? Ook hiervoor hebben we een breed scala aan mogelijkheden zodat je goed voorbereidt kan genieten deze 8-daagse expeditie.

Vraag hier de dagbeschrijving aan!

Dagbeschrijving Monte Rosa expeditie

Meer dan alleen een reis

Binnen onze reizen staat ontwikkeling centraal. Ga mee op reis en ontwikkel je vaardigheden.

Persoonlijke presentatie

Neem contact op voor een persoonlijk presentatie over deze gave expeditie. Deze presentatie kan zowel live als online worden gefaciliteerd. Dit mag via Info@fortevital.nl of bel naar 0629288157.

Gezamenlijke wandeldag

Gezamenlijke (test)wandeldag en kennismaking. Datum in overleg.

Briefing expeditie

Briefing en paklijst bespreking expeditie (verplicht voor deelnemers). Deze zal om 19:30 starten en plaats vinden bij de Soellaart, de outdoor specialist, in Haarlem. Datum in overleg.

Datum nader te bepalen

Knopen oefenen en klimmen/bolderen. Maak kennis met de verschillende knopen die we gebruiken en oefen je klim skills in de klimhal.

2 t/m 9 september 2023

De expeditie zal plaatsvinden van 2 tot 9 september 2024.

Najaar

Terugkomdag voor gezamenlijke en individuele reflectie over de reis in combinatie met een foto- en filmavond. Datum in overleg met alle deelnemers.

De investering voor deze volledig verzorgde expeditie

€3.000,-* inclusief belastingen en toeslagen volgens de reisbureauregeling.

Het minimale aantal deelnemers voor deze expeditie is 7 deelnemers (= 2 touwgroepen)

Aanbetaling:

Na totstandkoming van de overeenkomst dient binnen 14 dagen een aanbetaling van €500 per reiziger te zijn ontvangen.

Restantbetaling:

Het restant van de reissom dient uiterlijk 10 weken voor vertrek te zijn voldaan. Indien wenselijk kunnen we ook in termijnen factureren.

*Dit is onze richtprijs. De prijs is onder voorbehoud. Momenteel zijn we de huidige prijzen voor 2024 aan het opvragen.

export_monterosa-158

Inclusief

€ 3000,- *
 • Vervoerkosten tijdens de expeditie
 • Verblijfkosten (halfboard)
  • vanaf 2-09 diner
  • tot 09-09 ontbijt
 • Snacks en tussendoortjes voor tijdens de tocht
 • Expeditie leider/coach
 • Gecertificeerde  UIAGM  berggids (1 gids op 4 deelnemers)
 • Materiaal (Klimgordel, klimmateriaal, pickel, stijgijzers, EHBO, etc.)
86d95bdb-4402-461d-925a-cf9eee08a33f

Exclusief

Dit moet je zelf regelen
 • Pick up op het vliegveld (kan wel georganiseerd worden)
 • Drankjes op locatie, douchemuntjes en (flessen) drinkwater in hutten.
 • Als lunch ontvang je diverse snacks voor tijdens de tocht een uitgebreid lunch in de hut is voor eigen rekening
 • GGTO garantiefonds bijdragen a €7,5
 • Reiskosten: vlucht +/- €80,- à €150,- voor een retourvlucht.
 • Aanvullende persoonlijke spullen (zie paklijst).
 • Bergsport verzekering (ons advies is die van de NKBV)

 

Slovenie ForteVital68

Benodigdheden

Om deze reis optimaal te ervaren adviseren wij een aantal items die onmisbaar zijn tijdens dit avontuur, denk hierbij aan goede wandelschoenen, een waterdichte maar ademende jas en broek.

Tijdens de informatieavond zullen we de benodigdheden en specifieke paklijst uitgebreid doornemen.

Veelgestelde vragen

Ja, voor deze expeditie vereisen we een sportmedische keuring. Dit doen we ten alle tijden omdat wij vinden dat je gezondheid voorop staat en wij het belangrijk vinden dat je lichaam goed genoeg functioneert om de bergen in te trekken voor een grote inspanning op hoogte. We hebben vaker mensen met diverse gezondheidsklachten (bijv. hartproblemen) meegenomen op onze tochten. Mede voor het zelfvertrouwen van de deelnemer, maar zeker ook voor ons, willen we goedkeuring hebben voor deze mooie tocht van een sportarts. 

Wij adviseren om een afspraak te maken met Dr. D. Kok werkzaam bij het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. Dit vanwege het feit dat zij hier specifiek voor is opgeleid en ook sportmedisch arts is voor de NKBV. 

We zullen vijf dagen aaneengesloten wandelen, de overige dagen bestaan uit reizen, diverse bezichtigen en kortere wandelingen.

 

Wandeldagen:

Dag 3 ,eerste wandeldag.

Mestia - Zhabeshi. Totaal: 16 km, we zullen 763 hoogtemeters stijgen en 523 hoogtemeters dalen.

Dag 4, tweede wandeldag. 

Zhabeshi - Adishi. Totaal: 11 km, 909 hoogtemeters stijgen en 527 hoogtemeters dalen.

Dag 5, derde wandeldag.

Adishi - Iprali. Totaal: 19 km, 860 hoogtemeters stijgen en 1069 hoogtemeters dalen.

Dag 6, vierde wandeldag.

Iprali. Totaal: 13 km, 677 hoogtemeters stijgen en 436 hoogtemeters dalen.

Dag 7, vijfde wandeldag optioneel.

Van Iprali naar de Shkhara gletsjer en terug. Totaal: 16 km, 540 hoogtemeters stijgen en 540 hoogtemeters dalen.

 

Het kan zijn dat we in verband met weersomstandigheden of voor andere veiligheidsrisico's de route en/of locatie moeten wijzigen naar een soortgelijke tocht. Dit zullen we altijd communiceren naar de deelnemers.

Hiervoor maken we gebruik van taxibusjes. Er bestaat een kans dat we een binnenlandse vlucht pakken of een primitieve oud Russische trein waar in je kunt overnachten. Dit is afhankelijk van het weer. 

Hou er rekening mee dat we van Tbilisi naar Mestia lange reisdagen hebben in taxibusjes. Het voordeel hiervan is dat we veel zullen zien van het land!

We zullen overnachten in 4* hotels, guesthouses, tenten en, indien gewenst, kan je een solo overnachting doen in een zelfgebouwde bivak tent.

We slapen op zowel primitieve ‘back to nature’ locaties als in wat luxere accommodaties zoals een hotel. 

We zullen heerlijk en divers eten, denk hierbij aan:

* Traditionele restaurants met een keuzemenu.

* Bij mensen aan tafel in een guesthouse.

* In hotels met voornamelijk een lopend buffet.

* In de natuur, bij de tenten, zelf gekookt eten.

* Er zullen ook regelmatig diverse lunch pakketjes worden uitgedeelt.

Nee, dit is geen enkel probleem. Geef het op tijd aan zodat wij hier rekening mee kunnen houden en onze lokale gids kunnen inlichten. Met name zware allergieën zijn voor ons essentieel om te weten. We komen soms op plekken waar weinig mensen zijn en minder snel hulp kan worden verleend indien nodig.

Er gaat een diversiteit aan mensen mee die openstaan om het avontuur aan te gaan met een gelijkgestemde groep. Uit eerdere reizen is gebleken dat de mensen die voor ForteVital kiezen vaak ondernemers en/of leiders in organisaties zijn. Dit is uiteraard niet altijd het geval en dan ook zeker geen vereiste. Het belangrijkste is dat er mensen mee gaan met een open (groei)mindset. Van en ook vooral met elkaar leren, dat is waar het volgens om mag gaan tijdens een expeditie.

De hoofdtaal zal Nederlands zijn. De Nederlandse expedities leiders spreken Nederlands en Engels, de Georgische gidsen spreken Engels en Georgisch.

Dit is persoonsafhankelijk. Indien je in de bergen tussen de acht a zestien kilometer per dag, inclusief rugtas, kunt wandelen en daarbij  800 a 1200 hoogtemeters kan afleggen is deze reis mogelijk. Indien je niet zelfstandig kunt bewegen zonder rolstoel of krukken is deze reis (nu niet) de geschikte reis voor jou. Mocht je hierover twijfelen, wij helpen je graag om te kijken wat haalbaar is.

Klaar voor een onvergetelijke reis?

Meld je gratis aan voor een telefonisch adviesgesprek om jou te helpen de beste keus te maken op basis van jouw conditie, fitheid of pijnklachten.