ForteVital - Expeditie - 5-daagse Triglav

Ga met ons mee en overstijg jezelf!

Daar sta je dan, midden in de ongerepte natuur van het Triglav National Park. Voor je zie je die berg. Daar wil je omhoog. De Triglav is met 2864 meter de hoogste berg van Slovenië. Wat zou het voor jou betekenen als je daar bovenop de top staat? Deze persoonlijke overwinning zal je altijd bij blijven.

Dit programma is samengesteld voor ambitieuze mensen, ondernemers en professionals, die zichzelf willen ontwikkelen en open staan voor een sportief avontuur. Tijdens deze expeditie ga je tot het uiterste. Fysiek en mentaal word je uitgedaagd waardoor je meer inzichten krijgt in jouw eigen kunnen. Door meer bewustzijn blijf je dichter bij jezelf als mens en als ondernemer/professional.

Aftermovie

Bekijk onze video

Hier hechten wij veel waarde aan

Wij doen er alles aan om jou de beleving en de ruimte te geven om zoveel mogelijk uit deze fantastische ervaring te halen.

Bereik ongekende hoogtes

ForteVital helpt jou bij het voorbereiden van de reis met behulp van fysieke trainingen, waardoor je gegarandeerd de top van de berg haalt.

Lopen zonder pijn

De begeleiders beschikken over therapeutische expertise om eventuele pijn en andere kwalen tijdens de reis te verhelpen.

Mentale coaching

Wij bieden mentale coaching om je door de zware momenten heen te helpen en met zelfvertrouwen de reis af te laten sluiten.

Rust en diepgang

De expedities bieden verdieping, om jezelf en mede-reisgenoten beter te leren kennen, door meditaties, ademhalings oefeningen en vele activiteiten.

Zonder zorgen focussen op jezelf

Wij nemen alle zorgen rondom de reis uit handen. Jij hoeft alleen maar op te komen dagen en te genieten van deze unieke ervaring.

Unieke bestemmingen

Geniet van de natuur en cultuur op plekken waar je zelf niet snel naartoe zou gaan.

Impressie

"Only those who will risk going too far can possibly find out how far they can go."

Persoonlijke groei combineren met een sportief avontuur? Klim dan met ons mee!

Deze zes daagse expeditie bestaat uit fysieke en mentale uitdagingen, (zelf) reflectie, innerlijke rust en teamwork. 

Gedurende de dag begeven we ons op de bergpaden in het natuurgebied van het Triglav National Park. In het programma is een element “klettersteigen” opgenomen, dit is optioneel. 

Een ‘klettersteig’, ook wel ‘via ferrata’ (ijzeren weg) genoemd, is een weg door en over ongebaand rots terrein. Hierbij beweeg je je via pinnen, ijzeren trappen en beugels van de ene naar de andere bergwand. Langs de route zit een staalkabel waaraan je gezekerd bent. Dit onderdeel duurt ongeveer 3 uur. Indien je last hebt van hoogtevrees kunnen we je helpen om dit te overwinnen (nogmaals, het is een optie). 

De andere optie is een moment van ontspanning bij/in de berghut. 

Kan jouw conditie/mindset een boost gebruiken voor de start van deze bijzondere reis? Ook hiervoor hebben we een breed scala aan mogelijkheden zodat je goed voorbereidt kan genieten deze 6-daagse expeditie.

Vraag hier de dagbeschrijving aan!

Dagbeschrijving Triglav expeditie

Meer dan alleen een reis

Binnen onze reizen staat ontwikkeling centraal. Ga mee op reis en ontwikkel je vaardigheden.

Persoonlijke presentatie

Neem contact op voor een persoonlijk presentatie over deze gave expeditie. Deze presentatie kan zowel live als online worden gefaciliteerd. Dit mag via Info@fortevital.nl of bel naar 0629288157.

Gezamenlijke wandeldag

Gezamenlijke (test)wandeldag en kennismaking. Datum in overleg.

Briefing expeditie

Briefing en paklijst bespreking expeditie (verplicht voor deelnemers). Deze zal om 19:30 starten en plaats vinden bij de Soellaart, de outdoor specialist, in Haarlem. Datum in overleg.

8 t/m 12 oktober 2024

De expeditie zal plaatsvinden van 8 t/m 12 oktober

Najaar

Terugkomdag voor gezamenlijke en individuele reflectie over de reis in combinatie met een foto- en filmavond. Datum in overleg met alle deelnemers.

De investering voor deze volledig verzorgde expeditie

€1750,-* inclusief belastingen en toeslagen volgens de reisbureauregeling.

Het minimale aantal deelnemers voor deze expeditie is 8 deelnemers.

Aanbetaling:

Na totstandkoming van de overeenkomst dient binnen 14 dagen een aanbetaling van €500 per reiziger te zijn ontvangen.

Restantbetaling:

Het restant van de reissom dient uiterlijk 10 weken voor vertrek te zijn voldaan. Indien wenselijk kunnen we ook in termijnen factureren.

*Dit is onze richtprijs. De prijs is onder voorbehoud. Momenteel zijn we de huidige prijzen voor 2024 aan het opvragen.

DJI_0089 kopie

Inclusief

€ 1750,- *
 • Vervoer tijdens de expeditie
 • Verblijfkosten (overnachtingen + eten)
 • Expeditie leider/coach
 • Gecertificeerde berggids (extra gidsen mee voor de beklimming van de Triglav)
 • Materiaal (Klettersteigset, EHBO, kookmateriaal, etc.)
Triglav2.0_1907-0320190712_054449 © Peter Trimbos

Exclusief

Dit moet je zelf regelen
 • Pick up op het vliegveld (kan wel georganiseerd worden)
 • Drankjes op locatie, douchemuntjes en (flessen) drinkwater in hutten.
 • Reiskosten: vlucht vanaf €150,- voor een retourvlucht.
 • Aanvullende persoonlijke spullen (zie paklijst).
 • Bergsport verzekering (ons advies is die van de NKBV)
Slovenie ForteVital68

Benodigdheden

Om deze reis optimaal te ervaren adviseren wij een aantal items die onmisbaar zijn tijdens dit avontuur, denk hierbij aan goede wandelschoenen, een waterdichte maar ademende jas en broek. De volledige paklijst kun je hier downloaden.

Tijdens de informatieavond zullen we de benodigdheden uitgebreid doornemen

Veelgestelde vragen

We zullen vier dagen wandelen tijdens deze tocht. Hieronder vind ie je de afstanden, de hoogtemeters die we stijgen en dalen per dag en de hutten waar we zullen overnachten.

Dag 1:  3,4 km  137m ↑ 192m ↓ Overnachting in berghut
Kosijev dom na Vogarju (1054 m)

Dag 2: 10,2 km 939m ↑ 314m ↓ Overnachting in berghut
Koča pri Triglavskih jezerih (1685 m)

Dag 3: 7,7km 691m ↑ 192m ↓
Overnachting in berghut Koča na Doliču (2151 m)

 

Dag 4: 4,6km 578m ↑ 252m ↓
Overnachting in berghut Triglavski dom na Kredarici (2515 m)

Dag 4 (middag) of 5 (ochtend): Triglav beklimming
Triglav (klettersteig) 2,6km 343m ↑ 343m ↓

Dag 5:  11,9km 288m ↑ 1584m ↓
Overnachting in hotel/ bed and breakfast

Het kan zijn dat we in verband met weersomstandigheden of voor andere veiligheidsrisico's de route en/of locatie moeten wijzigen naar een soortgelijke tocht. Dit zullen we altijd communiceren naar de deelnemers.

Nee dit is geen enkel probleem, er gaan vaak mensen met ons mee zonder ervaring met klettersteigen. Er gaat ten allen tijden een ervaren lokale berggids mee naar de top, hiervoor hanteren wij vier deelnemers per gids. We hebben bewust voor deze locatie gekozen omdat de route op de Triglav goed te doen is en je bij de berghut nog kan besluiten om niet mee naar boven te gaan. Als we onderweg zijn naar de top kan je echter niet zomaar meer omkeren. 

We maken gebruik van een bus en/of auto's die we huren. Deze zullen worden bestuurd door een van de expeditieleiders.

We verblijven tijdens de eerste nacht in een hotel of we huren een groot huis, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbare accommodaties. 
Tijdens de twee nachten in de bergen verblijven we in een berghut, in een gemengde slaapzaal. 

We proberen van te voren een zaal te reserveren voor onze groep. Echter is dit niet altijd mogelijk. Indien je een voorkeur hebt voor een privékamer (1- of 2- persoons), dit is mogelijk om tegen betaling. Geef dit op tijd aan in verband met de beperkte beschikbaarheid.

We zullen voedzaam, lekker en divers eten. Denk hierbij aan:

 • Een traditionele Sloveense restaurant met een keuzemenu.
 • In de bergen zullen we:
  • Als ontbijt iets wat we zelf in de buitenlucht maken. Zoals havermout. 
  • Als lunch zullen jullie diverse producten krijgen. Denk hierbij aan gezonde repen, gedroogd fruit, noten, zelfgemaakte havermoutkoeken, bananenbrood, etc. 
  • Als avondeten in de hut hebben we keus uit een aantal eenvoudige traditionele gerechten zoals Yota(soort graan), goulash, zuurkool met worst en soep.

 

Belangrijk om te weten: het ontbijt en de lunchpakketjes worden aan het begin van de tocht uitgedeelt, iedereen draagt dit zelf mee in de rugtas.

Nee, dit is geen enkel probleem. Geef het op tijd aan zodat wij hier rekening mee kunnen houden en onze lokale gids kunnen inlichten. Met name zware allergieën zijn voor ons essentieel om te weten. We komen soms op plekken waar weinig mensen zijn en minder snel hulp kan worden verleend indien nodig.

Er gaat een diversiteit aan mensen mee die openstaan om het avontuur aan te gaan met een gelijkgestemde groep. Uit eerdere reizen is gebleken dat de mensen die voor ForteVital kiezen vaak ondernemers en/of leiders in organisaties zijn. Dit is uiteraard niet altijd het geval en dan ook zeker geen vereiste. Het belangrijkste is dat er mensen mee gaan met een open (groei)mindset. Van en ook vooral met elkaar leren, dat is waar het volgens om mag gaan tijdens een expeditie.

De hoofdtaal zal Nederlands zijn. De Nederlandse expeditie leiders spreken allemaal Nederlands en Engels. De Sloveense bevolking spreekt over het algemeen redelijk Engels en Duits.

Dit is persoonsafhankelijk. Indien je in de bergen tussen de acht a twaalf kilometer per dag, inclusief rugtas van 10 a 15 kg, kunt wandelen en daarbij  800 a 1100 hoogtemeters kan afleggen is deze reis mogelijk. Indien je niet zelfstandig kunt bewegen zonder rolstoel of krukken is deze reis (nu niet) de geschikte reis voor jou. Mocht je hierover twijfelen, wij helpen je graag om te kijken wat haalbaar is.

Klaar voor een onvergetelijke reis?

Meld je gratis aan voor een telefonisch adviesgesprek om jou te helpen de beste keus te maken op basis van jouw conditie, fitheid of pijnklachten.