ForteVital - Expeditie - 10-daagse Kenia

Karibu Kenya!

Laat je dagelijkse leven even voor wat het is en stap in de voetsporen van Maasai krijgers in de Afrikaanse wildernis. Tijdes deze expeditie maken we, onder andere,

een meerdaagse trektocht door de savanne, waarbij we het avontuur compleet maken door onder een schitterende sterrenhemel te kamperen, midden in de wildernis.

Tijdens deze expeditie leer je van Maasai-krijgers over (over)leven in de natuur, eetbare planten, wildlife tracking, speerwerpen en vuur maken.
Deze Maasai-warriortraining zal je voorbereiden op dagen van ultieme vrijheid, zonder luxe, tussen de wilde dieren.

 

Hier hechten wij veel waarde aan

Wij doen er alles aan om jou de beleving en de ruimte te geven om zoveel mogelijk uit deze fantastische ervaring te halen.

Bereik ongekende hoogtes

ForteVital helpt jou bij het voorbereiden van de reis met behulp van fysieke trainingen, waardoor je gegarandeerd de top van de berg haalt.

Lopen zonder pijn

De begeleiders beschikken over therapeutische expertise om eventuele pijn en andere kwalen tijdens de reis te verhelpen.

Mentale coaching

Wij bieden mentale coaching om je door de zware momenten heen te helpen en met zelfvertrouwen de reis af te laten sluiten.

Rust en diepgang

De expedities bieden verdieping, om jezelf en mede-reisgenoten beter te leren kennen, door meditaties, ademhalings oefeningen en vele activiteiten.

Zonder zorgen focussen op jezelf

Wij nemen alle zorgen rondom de reis uit handen. Jij hoeft alleen maar op te komen dagen en te genieten van deze unieke ervaring.

Unieke bestemmingen

Geniet van de natuur en cultuur op plekken waar je zelf niet snel naartoe zou gaan.

Impressie

"Failure will never overtake me if my determination to succeed is strong enough."

Deze actieve en culturele expeditie is een herinnering voor het leven.

Stel je voor: Kenia, een land doordrenkt met prachtige natuur en rijk cultureel erfgoed, wacht op je om ontdekt te worden. Je avontuur begint wanneer je aankomt in een dorpje van Maasai-krijgers, waar je volledig wordt ondergedompeld in hun cultuur, tradities en manier van leven.

Na een warme, traditionele verwelkoming start je je ontdekkingsreis met een natuurwandeling door de conservancy, vergezeld door zowel Maasai-krijgers als conservancy-rangers. Tijdens deze wandeling ontdek je de diepgaande verbondenheid tussen de Maasai en hun natuurlijke omgeving.

's Avonds, onder de fonkelende sterrenhemel, ontspan je rond het kampvuur terwijl je meer te weten komt over de traditionele kunst van het vuur maken, verteld door de lokale bevolking.

Je wordt voorbereid op een unieke ervaring waarbij je de manier van leven van de Maasai-krijgers van dichtbij zult meemaken. Onder begeleiding van ervaren Maasai-krijgers leer je onder andere pijl- en boogschieten en speerwerpen. Deze vaardigheden zijn niet alleen leuk om te leren, maar zullen ook van pas komen tijdens je komende avonturen in de wildernis.

En dan, het hoogtepunt van je reis: een vierdaagse tocht door de adembenemende wildernis van Kenia. Onder een schitterende sterrenhemel verken je de lokale natuur en ervaar je de Maasai-cultuur van dichtbij. Je gidsen zullen je door afgelegen gebieden leiden, waar je de pracht van de natuur zult ervaren en onvergetelijke herinneringen zult creëren.

Tijdens deze onvergetelijke reis verblijf je in een verscheidenheid aan accommodaties, variërend van comfortabele hotels tot sfeervolle guesthouses en tenten, waarin je midden in de natuur zult overnachten. 

Klaar voor een avontuur dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen? Welkom in Kenia, waar de natuur wacht om door jou ontdekt te worden.

Vraag hier de dagbeschrijving aan!

Dagomschrijving Kenia expeditie

 

Meer dan alleen een reis

Binnen onze reizen staat ontwikkeling centraal. Ga mee op reis en ontwikkel je vaardigheden.

Persoonlijke presentatie

Neem contact op voor een persoonlijk presentatie over deze gave expeditie. Deze presentatie kan zowel live als online worden gefaciliteerd. Dit mag via Info@fortevital.nl of bel naar 0629288157.

Gezamenlijke wandeldag

Gezamenlijke (test)wandeldag en kennismaking. Datum in overleg.

Briefing expeditie

Briefing en paklijst bespreking expeditie (verplicht voor deelnemers). Deze zal om 19:30 starten en plaats vinden bij de Soellaart, de outdoor specialist, in Haarlem. Datum in overleg.

9 t/m 18 januari 2025

De expeditie zal plaatsvinden van maandag 9 tot 18 januari 2025.

Najaar 2025

Terugkomdag voor gezamenlijke en individuele reflectie over de reis in combinatie met een foto- en filmavond. Datum in overleg met alle deelnemers.

De investering voor deze volledig verzorgde expeditie

De prijs is €2.999,- inclusief belastingen en toeslagen volgens de reisbureauregeling. We zijn de huidige prijzen aan het opvragen bij onze lokale leveranciers. 

Aanbetaling:

Na totstandkoming van de overeenkomst dient binnen 14 dagen een aanbetaling van 30% per reiziger te zijn ontvangen.

Restantbetaling:

Het restant van de reissom dient uiterlijk 8 weken voor vertrek te zijn voldaan. Indien wenselijk kunnen we ook in termijnen factureren.

Screenshot 2024-04-23 at 16.03.46

Inclusief

€ €2.999,-,- *
 • Pick up op het vliegveld + binnenlandse vervoerskosten
 • Verblijfkosten (overnachtingen + volpension eten)
 • Expeditie leider/coach vanuit FV
 • Professionele fotograaf
 • Lokale begeleiding door traditionele Masai
 • Briefing en materiaalkeuze ondersteuning in de Soellaart in Haarlem
Screenshot 2024-04-23 at 16.03.20

Exclusief

Dit moet je zelf regelen
 • Internationale vlucht van Amsterdam naar Nairobi
 • GGTO (garantiefonds) bijdragen a €7,5
 • Aanvullende persoonlijke spullen (zie paklijst).
 • Bergsport verzekering (ons advies is die van de NKBV).
 • Safari/dag excursie naar Masai Mara
 • Per 1 januari 2024 hoef je geen visum meer aan te vragen voor Kenia. Je bezoek moet van te voren worden aangemeld, hier zullen wij bij assisteren.
Slovenie ForteVital68

Benodigdheden

Om deze reis optimaal te ervaren adviseren wij een aantal items die onmisbaar zijn tijdens dit avontuur, denk hierbij aan goede wandelschoenen, een wandelkleding en rugzakken.

Tijdens de informatieavond zullen we de benodigdheden en specifieke paklijst uitgebreid doornemen.

Veelgestelde vragen

Hiervoor maken we gebruik van een 4x4 safari auto. Het zal ongeveer 4 uur duren om naar loita basekamp te rijden.

We zullen overnachten in hotels, guesthouses, hutten en bungalows, en in de natuur.

We slapen op zowel primitieve ‘back to nature’ locaties als in wat luxere accommodaties zoals een hotel.

We zullen heerlijk en divers eten, denk hierbij aan:

* Traditionele restaurants met een keuzemenu.

* Traditionele gerechten van de masaai krijgers.

* In de natuur, zelf gekookt eten.

Nee, dit is geen enkel probleem. Geef het op tijd aan zodat wij hier rekening mee kunnen houden en onze lokale gids kunnen inlichten. Met name zware allergieën zijn voor ons essentieel om te weten. We komen soms op plekken waar weinig mensen zijn en minder snel hulp kan worden verleend indien nodig.

Er gaat een diversiteit aan mensen mee die openstaan om het avontuur aan te gaan met een gelijkgestemde groep. Uit eerdere reizen is gebleken dat de mensen die voor ForteVital kiezen vaak ondernemers en/of leiders in organisaties zijn. Dit is uiteraard niet altijd het geval en dan ook zeker geen vereiste. Het belangrijkste is dat er mensen mee gaan met een open (groei)mindset. Van en ook vooral met elkaar leren, dat is waar het volgens om mag gaan tijdens een expeditie.

Dit is persoonsafhankelijk. Indien je lange afstanden, inclusief rugtas, is deze reis mogelijk. Indien je niet zelfstandig kunt bewegen zonder rolstoel of krukken is deze reis (nu niet) de geschikte reis voor jou. Mocht je hierover twijfelen, wij helpen je graag om te kijken wat haalbaar is.

Het is belangrijk om te weten dat er tijdens deze tocht niet zullen lopen met zware spullen, zoals tenten, eten, persoonlijke spullen, etc, mee zullen nemen. Overdag loop je dus alleen met een dagrugzak.

Klaar voor een onvergetelijke reis?

Meld je gratis aan voor een telefonisch adviesgesprek om jou te helpen de beste keus te maken op basis van jouw conditie, fitheid of pijnklachten.