ForteVital - Expeditie - 10-daagse Georgië

Avontuur, overwinning, inspiratie, rust en bezinning.

Wil jij meer uit jezelf halen? Wij bieden jou een unieke manier om jouw persoonlijke en professionele vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. ‘Real life skills’ die jouw inzichten geven en helpen meer te bereiken.

Het is een combinatie van fysieke en mentale ontwikkeling, inspiratie, persoonlijke bewustwording en internationale ervaring(en). Speciaal samengesteld voor ambitieuze ondernemers en/of professionals die openstaan voor een avontuurlijke uitdaging.

Drone video

Bekijk onze video

Hier hechten wij veel waarde aan

Wij doen er alles aan om jou de beleving en de ruimte te geven om zoveel mogelijk uit deze fantastische ervaring te halen.

Bereik ongekende hoogtes

ForteVital helpt jou bij het voorbereiden van de reis met behulp van fysieke trainingen, waardoor je gegarandeerd de top van de berg haalt.

Lopen zonder pijn

De begeleiders beschikken over therapeutische expertise om eventuele pijn en andere kwalen tijdens de reis te verhelpen.

Mentale coaching

Wij bieden mentale coaching om je door de zware momenten heen te helpen en met zelfvertrouwen de reis af te laten sluiten.

Rust en diepgang

De expedities bieden verdieping, om jezelf en mede-reisgenoten beter te leren kennen, door meditaties, ademhalings oefeningen en vele activiteiten.

Zonder zorgen focussen op jezelf

Wij nemen alle zorgen rondom de reis uit handen. Jij hoeft alleen maar op te komen dagen en te genieten van deze unieke ervaring.

Unieke bestemmingen

Geniet van de natuur en cultuur op plekken waar je zelf niet snel naartoe zou gaan.

Impressie

"Failure will never overtake me if my determination tosucceed is strong enough."

Deze actieve en culturele expeditie is een herinnering voor het leven.

Georgië staat bekend om haar een prachtige natuur en cultureel erfgoed wat veelal verscholen ligt in het overweldigende landschap. We bezoeken de Hoge Kaukasus waar je schitterende bergwandelingen gaat maken.

De accommodaties waar we zullen overnachten variëren van hotels tot guesthouses en tenten, waarin we zullen bivakkeren, in de afgelegen Svaneti-regio. Eeuwenoude stenen wachttorens steken af tegen groene wouden, gletsjers en besneeuwde 5000+ bergtoppen. Een ideaal wandelgebied voor lange of korte tochten door de bergen, naar gletsjers en door dorpen waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

Vraag hier de dagbeschrijving aan!

Dagomschrijving Georgië expeditie

 

Meer dan alleen een reis

Binnen onze reizen staat ontwikkeling centraal. Ga mee op reis en ontwikkel je vaardigheden.

Persoonlijke presentatie

Neem contact op voor een persoonlijk presentatie over deze gave expeditie. Deze presentatie kan zowel live als online worden gefaciliteerd. Dit mag via Info@fortevital.nl of bel naar 0629288157.

Gezamenlijke wandeldag

Gezamenlijke (test)wandeldag en kennismaking. Datum in overleg.

Briefing expeditie

Briefing en paklijst bespreking expeditie (verplicht voor deelnemers). Deze zal om 19:30 starten en plaats vinden bij de Soellaart, de outdoor specialist, in Haarlem. Datum in overleg.

8 t/m 17 Juni 2024

De expeditie zal plaatsvinden van maandag 8 tot 17 juni juni 2024.

Najaar 2024

Terugkomdag voor gezamenlijke en individuele reflectie over de reis in combinatie met een foto- en filmavond. Datum in overleg met alle deelnemers.

De investering voor deze volledig verzorgde expeditie

De prijs zal rond de €2.900 zitten inclusief belastingen en toeslagen volgens de reisbureauregeling. We zijn de huidige prijzen aan het opvragen bij onze lokale leveranciers. 

Aanbetaling:

Na totstandkoming van de overeenkomst dient binnen 14 dagen een aanbetaling van €500 per reiziger te zijn ontvangen.

Restantbetaling:

Het restant van de reissom dient uiterlijk 10 weken voor vertrek te zijn voldaan. Indien wenselijk kunnen we ook in termijnen factureren.

*Dit is onze richtprijs. De prijs is onder voorbehoud. Momenteel zijn we de huidige prijzen voor 2024 aan het opvragen.

DJI_0093 kopie

Inclusief

€ 2900,- *
  • Pick up op het vliegveld + vervoerskosten.
  • Verblijfkosten (overnachtingen + volpension eten).
  • Expeditie leiders/coaches.
  • Gecertificeerde lokale berggids.
  • Materiaal (EHBO, kookmateriaal, etc.).
Supra

Exclusief

Dit moet je zelf regelen
Slovenie ForteVital68

Benodigdheden

Om deze reis optimaal te ervaren adviseren wij een aantal items die onmisbaar zijn tijdens dit avontuur, denk hierbij aan goede wandelschoenen, een waterdichte maar ademende jas en broek.

Tijdens de informatieavond zullen we de benodigdheden en specifieke paklijst uitgebreid doornemen.

Veelgestelde vragen

We zullen vijf dagen aaneengesloten wandelen, de overige dagen bestaan uit reizen, diverse bezichtigen en kortere wandelingen.

 

Wandeldagen:

Dag 3 ,eerste wandeldag.

Mestia - Zhabeshi. Totaal: 16 km, we zullen 763 hoogtemeters stijgen en 523 hoogtemeters dalen.

Dag 4, tweede wandeldag. 

Zhabeshi - Adishi. Totaal: 11 km, 909 hoogtemeters stijgen en 527 hoogtemeters dalen.

Dag 5, derde wandeldag.

Adishi - Iprali. Totaal: 19 km, 860 hoogtemeters stijgen en 1069 hoogtemeters dalen.

Dag 6, vierde wandeldag.

Iprali. Totaal: 13 km, 677 hoogtemeters stijgen en 436 hoogtemeters dalen.

Dag 7, vijfde wandeldag optioneel.

Van Iprali naar de Shkhara gletsjer en terug. Totaal: 16 km, 540 hoogtemeters stijgen en 540 hoogtemeters dalen.

 

Het kan zijn dat we in verband met weersomstandigheden of voor andere veiligheidsrisico's de route en/of locatie moeten wijzigen naar een soortgelijke tocht. Dit zullen we altijd communiceren naar de deelnemers.

Hiervoor maken we gebruik van taxibusjes. Er bestaat een kans dat we een binnenlandse vlucht pakken of een primitieve oud Russische trein waar in je kunt overnachten. Dit is afhankelijk van het weer. 

Hou er rekening mee dat we van Tbilisi naar Mestia lange reisdagen hebben in taxibusjes. Het voordeel hiervan is dat we veel zullen zien van het land!

We zullen overnachten in hotels, guesthouses, tenten en, indien gewenst, kan je een solo overnachting doen in een zelfgebouwde bivak tent.

We slapen op zowel primitieve ‘back to nature’ locaties als in wat luxere accommodaties zoals een hotel.

We zullen heerlijk en divers eten, denk hierbij aan:

* Traditionele restaurants met een keuzemenu.

* Bij mensen aan tafel in een guesthouse.

* In hotels met voornamelijk een lopend buffet.

* In de natuur, bij de tenten, zelf gekookt eten.

* Er zullen ook regelmatig diverse lunch pakketjes worden uitgedeelt.

Nee, dit is geen enkel probleem. Geef het op tijd aan zodat wij hier rekening mee kunnen houden en onze lokale gids kunnen inlichten. Met name zware allergieën zijn voor ons essentieel om te weten. We komen soms op plekken waar weinig mensen zijn en minder snel hulp kan worden verleend indien nodig.

Er gaat een diversiteit aan mensen mee die openstaan om het avontuur aan te gaan met een gelijkgestemde groep. Uit eerdere reizen is gebleken dat de mensen die voor ForteVital kiezen vaak ondernemers en/of leiders in organisaties zijn. Dit is uiteraard niet altijd het geval en dan ook zeker geen vereiste. Het belangrijkste is dat er mensen mee gaan met een open (groei)mindset. Van en ook vooral met elkaar leren, dat is waar het volgens om mag gaan tijdens een expeditie.

De hoofdtaal zal Nederlands zijn. De Nederlandse expedities leiders spreken Nederlands en Engels, de Georgische gidsen spreken Engels en Georgisch.

Dit is persoonsafhankelijk. Indien je in de bergen tussen de acht a zestien kilometer per dag, inclusief rugtas, kunt wandelen en daarbij  800 a 1200 hoogtemeters kan afleggen is deze reis mogelijk. Indien je niet zelfstandig kunt bewegen zonder rolstoel of krukken is deze reis (nu niet) de geschikte reis voor jou. Mocht je hierover twijfelen, wij helpen je graag om te kijken wat haalbaar is.

Het is belangrijk om te weten dat er tijdens deze tocht paarden met ons meelopen die de zware spullen, zoals tenten, eten, persoonlijke spullen, etc, mee zullen nemen. Overdag loop je dus alleen met een dagrugzak.

Klaar voor een onvergetelijke reis?

Meld je gratis aan voor een telefonisch adviesgesprek om jou te helpen de beste keus te maken op basis van jouw conditie, fitheid of pijnklachten.