ForteVital - Expeditie - 10-daagse Georgië

Ain't no mountain high enough.

Zie jij jezelf al staan, na een prachtige tocht, op de top van de Kazbegi (5054m.)? Als je meer uit jezelf en het leven wilt halen is dit de ultieme reis voor jou. Overstijg jezelf tijdens deze unieke expeditie in Georgië. Wij bieden jou een ervaring waarin we jouw persoonlijke en professionele vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Het is een combinatie van fysieke en mentale ontwikkeling, inspiratie, persoonlijke bewustwording en internationale ervaring(en). Speciaal samengesteld voor ambitieuze ondernemers en/of professionals die openstaan voor een avontuurlijke uitdaging.

Drone video

Bekijk onze video

10-daagse-georgie-drone-video

Niet zomaar een reis

Binnen onze reizen staat ontwikkeling centraal. Ga mee op reis en ontwikkel je vaardigheden.

Bewustzijn

De focus van je bewustzijn/ energie bepaalt hoe jouw leven eruit ziet.

Leiderschap

Leer hoe je het beste uit jezelf en anderen kan halen.

Ambitie

Ontwikkel jouw persoonlijke kwaliteiten zodat je echt iets tot stand kan brengen.

Communicatie

Effectief en open communiceren door zelfbewustzijn.

Kwaliteiten

Kernkwaliteiten typeren jou, waar ben je goed in en waar is er ruimte voor verbetering?

Beleving

Prikkel al je zintuigen. De ervaring van de totale beleving, daar gaat het om.

Impressie

"It is not the mountain we conquer but ourselves."

Deze unieke, avontuurlijke en culturele expeditie is een herinnering voor het leven.

De massive berg Kazbegi ligt in het prachtige hoge Kaukasus, in de regio Mtskheta-Mtianeti, in Oost-Georgië. De Kazbegi onderscheidt zich door zijn schoonheid: bergen, kliffen, watervallen en bergmeren. Deze berg wordt al sinds de oudheid bewoond en is daardoor ook rijk aan vele indrukwekkende culturele monumenten. De Gergeti Trinity kerk is 1 van de beroemdste. Het geweldige uitzicht op Mkinvartsveri maakt de kerk bijzonder en onvergetelijk. Een belangrijk onderdeel van de Georgische cultuur zijn de leistenen huizen, kasteeltorens en heiligdommen, die de status van een cultureel monument hebben.

Eeuwenoude stenen wachttorens steken af tegen groene wouden, gletsjers en besneeuwde 5000+ bergtoppen. Een ideaal wandelgebied voor lange of korte tochten door de bergen, naar gletsjers en door dorpen waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Gegarandeerd een herinnering voor het leven.

De accommodaties waar we zullen overnachten tijdens deze expeditie variëren van 4* hotels tot guesthouses en tenten, waarin we zullen bivakkeren.

Meer dan alleen een reis

Binnen onze reizen staat ontwikkeling centraal. Ga mee op reis en ontwikkel je vaardigheden.

Donderdag 10 juni 2021

Uitgebreide informatie webinar op een donderdagavond van alle expedities. Zo kunnen we kijken welke het beste bij jouw wensen past.

Datum nader te bepalen

Gezamenlijke (test)wandeldag en kennismaking.

Donderdag 12 augustus 2021

Briefing expeditie (verplicht voor deelnemers). Deze zal, ‘s avonds, plaats vinden bij de Soellaart, de outdoor specialist, in Haarlem.

Maandag 6 tot en met maandag 13 september 2021

De expeditie zal plaatsvinden van Maandag 6 tot en met maandag 13 september 2021. (Op basis van het huidige vluchtschema.)

Najaar 2021

Terugkomdag voor gezamenlijke en individuele reflectie over de reis in combinatie met een foto- en filmavond. Datum in overleg met alle deelnemers.

De investering voor deze volledig verzorgde expeditie

€2.400,- inclusief belastingen en toeslagen volgens de reisbureauregeling.

Het minimale aantal deelnemers voor deze expeditie is acht deelnemers.

Aanbetaling:

Na totstandkoming van de overeenkomst dient binnen 14 dagen een aanbetaling van 30% per reiziger te zijn ontvangen.

Restantbetaling:

Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Georgie Supra

Inclusief

€ 2.400,- *
  • Pick up op het vliegveld + vervoerskosten.
  • Verblijfkosten (overnachtingen + eten).
  • Expeditie leiders/coaches.
  • Gecertificeerde berggids.
  • Materiaal (klimmateriaal, stijgijzers, ijsbijl, tenten, EHBO, kookmateriaal, etc.).

*We zijn momenteel de huidige prijzen aan het opvragen.

6-rooms hotel kazbegi1

Exclusief

Dit moet je zelf regelen

 

Slovenie ForteVital68

Benodigdheden

Om deze reis optimaal te ervaren adviseren wij een aantal items die onmisbaar zijn tijdens dit avontuur, denk hierbij aan goede wandelschoenen, een waterdichte maar ademende jas en broek.

Tijdens de informatieavond zullen we de benodigdheden en specifieke paklijst uitgebreid doornemen.

Veelgestelde vragen

Ja, voor deze expeditie vereisen we een sportmedische keuring. Dit doen we ten alle tijden omdat wij vinden dat je gezondheid voorop staat en wij het belangrijk vinden dat je lichaam goed genoeg functioneert om de bergen in te trekken voor een grote inspanning op hoogte. We hebben vaker mensen met diverse gezondheidsklachten (bijv. hartproblemen) meegenomen op onze tochten. Mede voor het zelfvertrouwen van de deelnemer, maar zeker ook voor ons, willen we goedkeuring hebben voor deze mooie tocht van een sportarts. 

Wij adviseren om een afspraak te maken met Dr. D. Kok werkzaam bij het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. Dit vanwege het feit dat zij hier specifiek voor is opgeleid en ook sportmedisch arts is voor de NKBV. 

We zullen vijf dagen aaneengesloten wandelen, de overige dagen bestaan uit reizen, diverse bezichtigen en kortere wandelingen.

 

Wandeldagen:

Dag 3 ,eerste wandeldag.

Mestia - Zhabeshi. Totaal: 16 km, we zullen 763 hoogtemeters stijgen en 523 hoogtemeters dalen.

Dag 4, tweede wandeldag. 

Zhabeshi - Adishi. Totaal: 11 km, 909 hoogtemeters stijgen en 527 hoogtemeters dalen.

Dag 5, derde wandeldag.

Adishi - Iprali. Totaal: 19 km, 860 hoogtemeters stijgen en 1069 hoogtemeters dalen.

Dag 6, vierde wandeldag.

Iprali. Totaal: 13 km, 677 hoogtemeters stijgen en 436 hoogtemeters dalen.

Dag 7, vijfde wandeldag optioneel.

Van Iprali naar de Shkhara gletsjer en terug. Totaal: 16 km, 540 hoogtemeters stijgen en 540 hoogtemeters dalen.

 

Het kan zijn dat we in verband met weersomstandigheden of voor andere veiligheidsrisico's de route en/of locatie moeten wijzigen naar een soortgelijke tocht. Dit zullen we altijd communiceren naar de deelnemers.

Hiervoor maken we gebruik van taxibusjes. Er bestaat een kans dat we een binnenlandse vlucht pakken of een primitieve oud Russische trein waar in je kunt overnachten. Dit is afhankelijk van het weer. 

Hou er rekening mee dat we van Tbilisi naar Mestia lange reisdagen hebben in taxibusjes. Het voordeel hiervan is dat we veel zullen zien van het land!

We zullen overnachten in 4* hotels, guesthouses, tenten en, indien gewenst, kan je een solo overnachting doen in een zelfgebouwde bivak tent.

We slapen op zowel primitieve ‘back to nature’ locaties als in wat luxere accommodaties zoals een hotel. 

We zullen heerlijk en divers eten, denk hierbij aan:

* Traditionele restaurants met een keuzemenu.

* Bij mensen aan tafel in een guesthouse.

* In hotels met voornamelijk een lopend buffet.

* In de natuur, bij de tenten, zelf gekookt eten.

* Er zullen ook regelmatig diverse lunch pakketjes worden uitgedeelt.

Nee, dit is geen enkel probleem. Geef het op tijd aan zodat wij hier rekening mee kunnen houden en onze lokale gids kunnen inlichten. Met name zware allergieën zijn voor ons essentieel om te weten. We komen soms op plekken waar weinig mensen zijn en minder snel hulp kan worden verleend indien nodig.

Er gaat een diversiteit aan mensen mee die openstaan om het avontuur aan te gaan met een gelijkgestemde groep. Uit eerdere reizen is gebleken dat de mensen die voor ForteVital kiezen vaak ondernemers en/of leiders in organisaties zijn. Dit is uiteraard niet altijd het geval en dan ook zeker geen vereiste. Het belangrijkste is dat er mensen mee gaan met een open (groei)mindset. Van en ook vooral met elkaar leren, dat is waar het volgens om mag gaan tijdens een expeditie.

De hoofdtaal zal Nederlands zijn. De Nederlandse expedities leiders spreken Nederlands en Engels, de Georgische gidsen spreken Engels en Georgisch.

Dit is persoonsafhankelijk. Indien je in de bergen tussen de acht a zestien kilometer per dag, inclusief rugtas, kunt wandelen en daarbij  800 a 1200 hoogtemeters kan afleggen is deze reis mogelijk. Indien je niet zelfstandig kunt bewegen zonder rolstoel of krukken is deze reis (nu niet) de geschikte reis voor jou. Mocht je hierover twijfelen, wij helpen je graag om te kijken wat haalbaar is.

Klaar voor een onvergetelijke reis?

Meld je gratis aan voor een telefonisch adviesgesprek om jou te helpen de beste keus te maken op basis van jouw conditie, fitheid of pijnklachten.