ForteVital - Expeditie - 6-daagse Noorwegen Sunndalsfjella-Dovrefjell

Avontuur, overwinning, inspiratie, rust en bezinning

Overwin jezelf, leer de pieken te waarderen en de dalen te zien als een groeiproces. Voor je het weet sta je bovenop die berg. Zwetend, vermoeid en toch met een opgeheven hoofd. Voldaan kijk je uit over een prachtig landschap vanuit de berghut. Je hebt jezelf overtroffen!

Deze reis is naast een unieke ervaring ook een stap om jouw persoonlijke doel(en) te bereiken. Met welk persoonlijk doel ga jij de bergen in?

 Wat wil je bereiken? Een concreet doel zorgt voor meer motivatie. Hierdoor bereik je sneller resultaat. Een doel kan bijvoorbeeld zijn: kiezen voor jezelf, me-time, loslaten wat niet meer bij je past, (zelf)vertrouwen. De bergen laten je ervaren dat je met kleine stappen uiteindelijk een groot doel bereikt. Speciaal samengesteld voor ambitieuze ondernemers en/of professionals die openstaan voor een avontuurlijke uitdaging.

Niet zomaar een reis

Binnen onze reizen staat ontwikkeling centraal. Ga mee op reis en ontwikkel je vaardigheden.

Bewustzijn

De focus van je bewustzijn/ energie bepaalt hoe jouw leven eruit ziet.

Leiderschap

Leer hoe je het beste uit jezelf en anderen kan halen.

Ambitie

Ontwikkel jouw persoonlijke kwaliteiten zodat je echt iets tot stand kan brengen.

Communicatie

Effectief en open communiceren door zelfbewustzijn.

Kwaliteiten

Kernkwaliteiten typeren jou, waar ben je goed in en waar is er ruimte voor verbetering?

Beleving

Prikkel al je zintuigen. De ervaring van de totale beleving, daar gaat het om

Deze unieke, avontuurlijke en culturele expeditie is een herinnering voor het leven.

De 6-daagse wandeltocht vindt plaats in Sunndalen: het westen van het Dovrefjell Nationaal Park. Het ruige landschap kenmerkt zich door ronde bergtoppen (fjells), snel stromende rivieren en brede valleien met diepe watervallen en een grote diversiteit aan alpine planten. De vruchtbare vallei is van oudsher het leefgebied van vele wilde dieren zoals: rendieren, elanden, poolvossen, adelaars en de muskusos. De Driva rivier die midden in de Sunnsdalen vallei stroomt is de levensader van de regio en zit vol zalm. In de loop van de 19e eeuw werd het ‘ontdekt’ door vermogende Britten die hier jaagden en vakantiewoningen lieten bouwen.

De tocht gaat door de Sunndalen vallei langs watervallen, groene valleien, beboste gebieden en over het hooggebergte naar de Litldalen vallei. Overnachtingen zijn er in oude Britse landgoeden Nyheim Lodge en Philipshaugen Lodge en in DNT (Den Norske Turistforening) hutten aan een groot meer en op hoogte met uitzichten over de bergachtige omgeving. Een van de hoogtepunten is een bezoek aan Åmotan, waar meerdere rivieren bij elkaar komen en uitmonden in 3 diepe watervallen. Een ervaring die je voor altijd zal bijblijven.

Meer dan alleen een reis

Binnen onze reizen staat ontwikkeling centraal. Ga mee op reis en ontwikkel je vaardigheden.

Donderdag 17 februari 2022

Presentatie van alle expedities inloop om 19:00 en we starten om 19:30 tot 21:00, op de locatie Solid Performance. Zo kunnen we kijken welke het beste bij jouw wensen en niveau past.

Zondag 1 mei 2022

Gezamenlijke (test)wandeldag en kennismaking. Start 9:00 +/- 20 km wandelen.

Donderdag 2 juni 2022

Briefing expeditie en paklijst bespreking . Deze zal in de avond plaats vinden bij de Soellaart, de outdoor specialist, in Haarlem.

Van dinsdag 5 t/m zondag 10 juli 2022

De expeditie zal plaatsvinden van dinsdag 5 juli tot en met zondag 10 juli (op basis van het huidige vluchtschema).

Najaar 2022

Terugkomdag voor gezamenlijke en individuele reflectie over de reis in combinatie met een foto- en filmavond. Datum in overleg met alle deelnemers.

De investering voor deze volledig verzorgde expeditie

Vanaf €1.895,- inclusief belastingen en toeslagen volgens de reisbureauregeling.

Het minimale aantal deelnemers voor deze expeditie is acht deelnemers.

Aanbetaling:

Na totstandkoming van de overeenkomst dient binnen 14 dagen een aanbetaling van 30% per reiziger te zijn ontvangen.

Restantbetaling:

Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te zijn voldaan.

IMG_0878

Inclusief

€ 1.895,- *
 • Pick up op het vliegveld + vervoerskosten.
 • Verblijfkosten (overnachtingen + eten).
 • Expeditie leiders/coaches.
 • Gecertificeerde berggids.
 • Materiaal (EHBO, kookmateriaal, etc.).


*We zijn momenteel de huidige prijzen aan het opvragen.

IMG_0811

Exclusief

Dit moet je zelf regelen
20180815_122417

Benodigdheden

Om deze reis optimaal te ervaren adviseren wij een aantal items die onmisbaar zijn tijdens dit avontuur, denk hierbij aan goede wandelschoenen, een waterdichte maar ademende jas en broek. Een dagrugzak van 35 - 40 liter heb je bij je met alle benodigde items van de paklijst, er is geen bagagevervoer. Tijdens de informatieavond zullen we de benodigdheden en specifieke paklijst uitgebreid doornemen.

Veelgestelde vragen

Nee, voor deze expeditie vereisen we geen sportmedische keuring.

We zullen vier dagen aaneengesloten wandelen, de overige dagen bestaan uit reizen, diverse bezichtigen en kortere wandelingen.

Dag 1: Reisdag Amsterdam -Trondheim - Gjøra

Dag 2: Hike Jenstad – Vangshaugen  8,5 km | 376 meter stijgen | 138 meter dalen

Dag 3: Optioneel Dagtocht naar bergtop Hælfjellet (1.197 meter) van 4 á 5 uur of een dagje rust en zelf de mogelijkheid voor een korte wandeling

Dag 4: Hike Vangshaugen – Raubergshytta 14 km | 828 meter stigen | 254 meter dalen

Dag 5: Hike Raubergshytta – Grønvalsteinen 10km | geen stijging | 369 meter dalen

Dag 6: Reisdag Gjøra  - Trondheim - Amsterdam

Het kan zijn dat we in verband met weersomstandigheden of voor andere veiligheidsrisico's de route en/of locatie moeten wijzigen naar een soortgelijke tocht. Dit zullen we altijd communiceren naar de deelnemers.

We maken gebruik van het openbaar vervoer en mogelijk dat we gebruik maken van een bus en/of auto's die we huren. Als dit het geval is zullen deze worden bestuurd door een van de expeditieleiders.

We zullen overnachten in hotels, guesthouses, bemande en onbemande berghutten (van DNT). In de reisovereenkomst staan de exacte beschrijvingen. Je deelt een 2 of 4 ps kamer met je reisgenoten.

We zullen voedzaam, lekker en divers eten. Denk hierbij aan:

 • Een buffet of een a la carte menu in een hotel
 • In de bergen zullen we:
  • Als ontbijt iets wat we zelf in de buitenlucht maken. Zoals havermout. 
  • Als lunch maak je na het ontbijt maak je je eigen lunchpakket dat je zelf meeneemt de bergen in.
  • Als diner zal er vaak keus zijn tussen vis- vlees of vegetarisch met groenten

Nee, dit is geen enkel probleem. Geef het op tijd aan zodat wij hier rekening mee kunnen houden en onze accommodatie kunnen inlichten. Met name zware allergieën zijn voor ons essentieel om te weten. We komen soms op plekken waar weinig mensen zijn en minder snel hulp kan worden verleend indien nodig.

Er gaat een diversiteit aan mensen mee die openstaan om het avontuur aan te gaan met een gelijkgestemde groep. Uit eerdere reizen is gebleken dat de mensen die voor ForteVital kiezen vaak ondernemers en/of leiders in organisaties zijn. Dit is uiteraard niet altijd het geval en dan ook zeker geen vereiste. Het belangrijkste is dat er mensen mee gaan met een open (groei)mindset. Van en ook vooral met elkaar leren, dat is waar het volgens om mag gaan tijdens een expeditie.

De hoofdtaal zal Nederlands zijn. De Nederlandse expedities leiders spreken Nederlands en Engels, de Noorse gids spreekt Engels.

Dit is persoonsafhankelijk. Indien je in de bergen tussen de acht a zestien kilometer per dag, inclusief rugtas, kunt wandelen en daarbij  800 a 1200 hoogtemeters kan afleggen is deze reis mogelijk. Indien je niet zelfstandig kunt bewegen zonder rolstoel of krukken is deze reis (nu niet) de geschikte reis voor jou. Mocht je hierover twijfelen, wij helpen je graag om te kijken wat haalbaar is.

Klaar voor een onvergetelijke reis?

Meld je gratis aan voor een telefonisch adviesgesprek om jou te helpen de beste keus te maken op basis van jouw conditie, fitheid of pijnklachten.